W meblach ozdobach, oświetleniu, armaturze jest tyle elementów, że można oczopląsu doznać. Całe mnóstwo elementów do poskładania mebli modułowych - w 12 wariantach i dwóch wzorach każdy!
Doszły dwa nowe wzory szafek kuchennych stojących i wiszących, dwie płyty kuchenne do zastosowania na blacie szafki (indukcja i gazowa), dwa piekarniki wolnostojące, dwie kuchenki - (ale jedynie do połączenia z szafką kuchenną - coś na zasadzie zmywarki), siedem lamp (wiszących, naściennych, biurkowych i podłogowych). Do tego kilka wzorów krzeseł, taboretów, dwa fotele, dwa wzory sofy modułowej, dwie sofy zwykłe, otomana, czyli pufa, dwa lustra wiszące z szafką, nowe (i ładne do tego) zasłony w trzech długościach, kilka wzorów biurek, stołów, stolików, szafek nocnych, stolików pod telewizor (wreszcie!), dwie wanny, dwie umywalki, trzy dywany w wielu wariantach kolorystycznych, nowy laptop (a właściwie nowsza wersja starego), i mnóstwo szpargałów (kartonów, pudeł, butów i ubrań do umieszczenia w garderobie), a wszystko ma od 10 do 16 wariantów barw i wzorków... Po macoszemu potraktowano zwierzaki, bo nie ma dla nich żadnego nowego posłania ani nawet misek, czy zabawek. Dla dzieci do zabawy jest tylko namiot. Zaszaleli natomiast w kategorii łóżek - jest szesnaście nowych wzorów, w tym wiele łóżek piętrowych z możliwością zabudowy przestrzeni pod górnym łóżkiem.
Z roślin dekoracyjnych zauważyłam wazon z trawą pampasową - dość ładnie wykonaną, oraz dekoracyjną zawieszkę z roślinami. Ubogo zaś w tapetach - tylko jeden wzór w kilku wariantach i żadnej nowej podłogi.
Uwidoczniłam na przykładzie jednej szafki wiszącej warianty kolorystyczne mebli modułowych - jak widać jest ich całkiem dużo
Naszła mnie teraz taka "odkrywcza" myśl, że twórcy domów wysyłający swoje prace do galerii - mogą teraz zaszaleć z wyposażeniem domu, z zastosowaniem zasady - base game i jeden, góra dwa dodatki czy akcesoria. Tutaj można użyć bazy i tylko tego pakietu - wystarczy za wszystko.