Dziękuję za komentarze!
SimDels pisze: ↑środa 23 lis 2022, 17:53
(...) im więcej koloru tym lepiej, zarówno w rzeczywistości wirtualnej jak i realnej).
Pełna zgoda.
SimDels pisze: ↑środa 23 lis 2022, 17:53
Reasumując należą się duże

Pani architekt
Oj, chciałabym. No cóż, pozostają mi Simsy.

Dzięki, to dla mnie komplement.

A ogródki lubię najbardziej i w sumie każdy projekt choćby mały posiada. Faktycznie, szkoda, że tutaj mało co widać. Co do dachów, to chyba dochodzą w jakimś packu, ten set bodajże nazywa się Art Deco (?). Szczerze mówiąc, nie wiem.
@Alibali Ojej, jaka wyczerpująca odpowiedź, fajnie! Też kocham dywany i zasłony; o ile dywanów mam już po brzegi (ściągnięte, skąd tylko można, fajne są te z Sims2Play, na meshu od Echo), to zasłon i rolet wciąż mi brak. Najdłużej wybieram właśnie dywany i zasłony. Przypomniałam sobie, że w lofciku nie dałam dywanika na piętro, lokatorowi będą marzły pięty. :p
Widziałam
Downtown Abbey, ale film. Bardzo mi się spodobał. Od serialu trochę odstraszyła mnie liczba sezonów (lubię krótkie produkcje), ale mam w planach nadrobić.
Nie korzystałam z żadnego konkretnego zdjęcia, raczej podpatrywałam różne hurtem, no i czytałam artykuły. Zależało mi na wnętrzu, które mi samej by się spodobało, dlatego zrezygnowałam z bardzo ciemnych kolorów, typowych dla okresu i z nimi kojarzonych, na ścianach i podłodze. Otworzyłam też właśnie tę kuchnię (ale dobrze wiedzieć, jak taka naprawdę starodawna powinna wyglądać, widzę, że jesteś kopalnią wiedzy na ten temat!). Skupiłam się za to na pewnych punktach wspólnych, jak grube, floralne tapety (które też dobierałam pod kątem wykończenia), antyki i orientalne dodatki, drobiazgi symbolizujące rzeczy raczej zebrane po przodkach i z pchlich targów, a nie wyrobione seryjnie (i tak, krzesła przy stole są jednakowe, ale już etażerki obok łóżka nie, bo tak unikatowe meble raczej się nie powtórzą). Może stąd ta jednolitość. Bo normalnie to mieszam, ile wlezie. Nawet na jakiejś wnętrzarskiej stronce, w teście, jaki styl do mnie pasuje, wyszedł mi eklektyk. Muszę się mocno powstrzymywać, by nie nabroić za bardzo. :p Troszkę się wahałam, czy pozostawić ostre rogi z tyłu, ale niejako „obejmują” piętrową rabatkę, więc zostały.
Z twórców, których wymieniłaś, faktycznie mam trochę od Cashcraft, Madayi, PP, Alexa Stantona, Cycloneuse (set z wiaduktem, wzięłam do niego łuk do loftu), Mutske. Sandry nie kojarzę, ale posiadam CC z AtS, więc możliwe, że właśnie jej autorstwa. Ostatnio na perłach znalazłam prace Cassandre i jestem zachwycona. W nowszych projektach, z gry, którą mam teraz, troszkę nawsadzałam. Mam teraz nieco mniejszy bałagan w folderach — pogrupowane według źródła i autora — więc łatwo mogę sprawdzić, kto tam się jeszcze przewija. Myślę, że te najlepsze dodatki podobały się większości fanów.
Thx, na następny ogień pójdzie zapewne mały scandi. A tymczasem kończę kolejny projekt w czwórce.