Dzięki dziewczyny za odwiedziny w kąciku i zostawienie pisemnego śladu - nie powiem - jakże miłego.
Parcelę zrobiłam w dwa dni, z czego połowę jednego zajęło mi obmyślanie sposobu, jak zrobić staw, który będzie wchodził pod taras , i nie będzie z niego znikała woda
A połowę drugiego, a właściwie pół nocy - zajęła mi obróbka zdjęć i ich umieszczanie. Dopiero dziś rano weszłam żeby ewentualne literówki poprawić, bo w nocy oczy mnie już tak piekły, że mało co widziałam.
@Percival159 - jeśli chcesz sprawdzić, czy parcela jest zmodyfikowana, to musisz ją najpierw zapisać w bibliotece, a potem rozpoicząć proces wysyłania do galerii - bo dopiero wysyłając do galerii widać, czy parcela jest oznaczona jako zmodyfikowana. Wtedy nie wysyłasz parceli - wychodzisz z panelu wysyłania i zaczynasz poszukiwania, co tu jest nie halo.
Krótszą drogą jest wyjęcie całego folderu mods (ale zostaw tray), wgranie parceli z biblioteki, i wysłanie jej ponownie do biblioteki, uprzednio skasowawszy poprzednią, a stamtąd - do galerii. Wtedy NA PEWNO nic ci się nie wysle niechcianego.
Ja robię jeszcze inaczej. Mam programik TS4Tray Importer, uruchamiam go, gdy już mam zapisaną w bibliotece parcelę (ale jeszcze nie wysłaną do galerii) - i wyświetlam ją wraz z zawartością cc - wtedy gdy coś jest - to program wskaże, że jest, i na dodatek GDZIE jest. Wtedy już łatwo można odnaleźć ten felerny plik i go wyjąć. Ja jestem za leniwa, by za każdym razem wyjmować folder Mods - uważam podczas budowy, by nie użyć cece, gdy chcę bez ceców, ale to jak z kalendarzykiem i seksem. czasem coś się "wypsnie"
Nie ma to znaczenia, gdzie plik jest, i jaki - gdy chcesz wysłać czystą parcelę bez cc, bo jak wyżej napisałam - wystarczy że z gry wyjmiesz folder Mods.
Ale gorzej, gdy chcesz usunąć coś, co ci się przestało podobać lub z jakichś innych powodów nie możesz tego dalej używać, a nie wiesz jak to znaleźć, bo nie gromadzisz zbiorów wg schematu i z obrazkami każdego obiektu, bo i mi nie zawsze wyświetla się pełna nazwa ceca. I wtedy pomocny jest ten TrayImporter. I nie tylko do tego - w prosty sposób pakujesz parcelę czy rodzinę, i całe użyte cece, gdy chcesz się tym podzielić, a niedawno tak właśnie dzieliłam się moim Simem cecowym.
Perci - ra nie zobaczyła, że ma "obcy" sufit, bo w czwórce sufit jest niewidoczny - tak jakby graficznie nie istniał. I tylko czasami go widać. Działa to bowiem jak taka nakładka (filtr) w fotografii, tworzona przez postawienie jednego piętra nad drugim. Ostatnie piętro zawsze jest "open" bo już nic nie nakładasz wyżej. Komunikat o tworzeniu sufitu jest tylko komunikatem - bo zauważ, że ostatnie piętro - mimo zrobienia tego sufitu - zawsze jest otwarte. Nie wiem czy to jasno wytłumaczyłam.
Wysyłając pracę do galerii nie możesz jej wysłać z cc bo ono się nie załącza. Gra "nie widziała" tego obcego sufitu - nakładki, bo nie ma prawa "widzieć" czegoś, czego graficy nie stworzyli jako osobnego elementu (jak w trójce, w której sufit był i nawet można było go malować)
A ponieważ parcela wysłana do galerii nigdy nie zawiera cc - (wyjątkiem są obrazy tworzone "sposobem" w grze - które zresztą też są nakładkami), -więc w świetle reguł rządzących galerią - moja parcela jest czysta.
@bobas52 - Bobinko - starałam się zrobić Grecję taką, jakiej jeszcze nikt nie zrobił, a domów w stylu greckim jest na YT mnóstwo, i mnóstwo speedbuildów.
Dla mnie twoja pochwała ma szczególne znaczenie, bo wiem, że nie lubisz miszmaszu i bałaganu. Dając tak dużo z debugu - starałam się zrównoważyć wnętrza bardzo skromnymi środkami. I tak zrobić, by ta parcela, mimo, iż posiadania odmiennego, bo kamiennego wykończenia - pasowała do tych białych tynków pierwszej.
Dopasowałabym to błyskawicznie, używszy cecowych tynków i kamieni, ale założenie było takie, by pokazać, że i bez cc umiem się bawić:) Ale nie byłabym sobą, gdybym nie zrobiła lokatorów z cecami - tak więc póki co testerami są moi już wcześniej pokazywani bracia Andrakisowie - starszy Kostas i młodszy Aleks. (Imiona i nazwiska to zlepki danych ze spisu greckich polityków znalezionego w internecie

)
@kreatora - Eluś, jeszcze raz dzięki za dobre chęci, na pewno byłoby mi miło, ale wiesz, że ja to robię sztuka dla sztuki... I cieszy mnie, gdy się podoba, ale nie dbam o dalsze losy parceli czy Simów. Chciałam tą parcelą jedynie pokazać, że bez cece też sobie umiem poradzić. Ale nie do końca - bo przecież debug to dopiero jest lamus rzeczy pięknych a niekoniecznie używanych

Przekopawszy się przez cały debug ze zdumieniem odkryłam, że mnogo ceców mogę z czystym sumieniem wywalić, bo mam ładniejsze w grze! Na przykład bluszcze!