Oryginalny kościółek wygląda tak
A oto moja wersja - usytuowana na parceli plażowej o wymiarach nietypowych - 40x20 .
Starałam się oddać charakter i styl tej niewielkiej budowli, jednocześnie nie odbierając Tartoosie jednej z dwóch "pływalnych" plaż przez zbudowanie zbyt dużej bryły na tak wąskiej działce.
Dodałam jeszcze dzwonnicę - usytuowaną po lewej na terenie otaczającym kościółek
Drugą rzucającą się w oczy konstrukcją jest tarasik widokowy do robienia sobie pamiątkowych zdjęć czy to wakacyjnych, czy ślubnych. Ale konstrukcja ta posłużyła mi do ukrycia zejścia w podziemia parceli. Nie chciałam, by to była ziejąca czeluść na plaży, a wchodzenie do restauracji na tyłach kościołu czy nawet w jego wnętrzu - jakoś źle mi się kojarzyło. Postanowiłam więc zrobić coś, co widziałam choćby w Gdyni - podobny tarasik widokowy został uwieczniony w kadrach końcowych filmu "Zona dla Australijczyka" z niezapomnianym duetem Czyżewska-Gołas)
W pierwotnej wersji palma, która obecnie jest z tyłu - była na froncie parceli, ale okazało się, że na fotce w galerii widać tylko palmę i mało co poza nią, więc z bólem serca musiałam ją przesunąć do tyłu.
Przed głównym wejściem na teren monastyru jest niewielki skwerek z ławeczką, gdzie mogą przysiąć zmęczeni wierni, a dzieci popluskać się w fontannie. Na potrzeby wprowadziłam na parcelę mojego "testera", który za nic się z tego skwerku ruszyć nie chciał, aż zaczęłam podejrzewać, że się zablokował. Ale widocznie miał nad czym rozmyślać będąc tak blisko kościoła

link do galerii
https://www.ea.com/pl-pl/games/the-sims ... axis=false