Pozwolę sobie zacząć od podziękowań za komentarze i za odwiedziny mojego studia w Galerii (
@Alibali ,
@SimDels ,
@Frisska ,
@Ktosik ,
@kreatora ,
@Katel ). Faktycznie gdyby nie Gabi i jej zachwycające prace oraz projekty Misiaczka, byłabym niczym dziecko, które jedynie potrafi poruszać się w znanych mu klimatach. A tak wyszłam poza strefę swojego komfortu.
To nowe wyzwanie ( które sama sobie wyznaczyłam

) okazało się: pracochłonne, strzałem w dziesiątkę ale i brzemienne w skutki - o czym przekonacie się w komiksowych historyjkach
Do pełnej zmiany wizerunku Oazy pozostały mi jeszcze 3 parcele publiczne oraz 4 parcele mieszkalne.
Dzisiaj w skróconej formie przedstawiam moje pomysły budowli w pseudo arabskim klimacie.
1. "Arabeska" jest barem z domieszką rozrywki.
2. "Ambra" to pierwsza próba stworzenia domu w marokańskim stylu.
3. Nowy projekt chwilowo bez nazwy, jest w fazie testowania. Chciałam w nim nauczyć się czegoś co jest typowe dla tego typu budowli, czyli zastosowania łuków i krużganków.
Kolejny przypuszczalnie będzie próbą postawiania riady czyli typowego marokańskie domu z wewnętrznym, kwadratowym lub prostokątnym, niezadaszonym ogrodem lub dziedzińcem.
W ramach oddechu od arabskiej architektury zbudowałam jeszcze "Morską bryzę" na Tartosie, której wnętrza mam nadzieję, zadowolą najbardziej wybrednych lokatorów.
Wszystkich graczy serdecznie pozdrawiam życząc dużo zdrowia (dopiero co wyszłam z przeziębiania) oraz wypoczynku w trakcie weekendu