Super, że dłubiesz także w czwórce, bo graczy dwójkowych jest niestety już tylko garstka. Więc prędzej czy później zajęłabyś się i tak czwórką - chociaż przy finezji i precyzji z jaką dobierasz wyposażenie swoich dwójkowych domków mogę się spodziewać, że czwórka cię co najmniej denerwuje.
Mnie niestety razi disney w czwórce i to bardzo, ale trzeba oddać sprawiedliwość twórcom, że narzędzie budowania jest tak łatwe i intuicyjne, że radzi sobie z nim doskonale nawet moja najmłodsza, dziewięcioletnia wnuczka, choć gra jest Pegi12

Gorzej z opanowaniem rozgrywki, bo nie umie ogarniać jeszcze "akcji" i najwięcej czasu poświęca przebierankom swoich simek. A gdy już przebierze, ubierze, uczesze, to najczęściej jest już tak padnięta, że nie ma siły na samą grę.
Styl shabby i prowansalski jest mi najbliższy po starej dobrej angielskiej wsi z przełomu XIX i XX wieku. Choć właściwie to one się zazębiają. Lubię też tuscany, ale tylko od czasu do czasu.
Zazdraszczam wyłowienia dobrej ceramiki, sama mam niezłe zbiory, więc doceniam

A można wiedzieć co udało się upolować?
Byłam posiadaczką dużej kolekcji fajansu z Włocławka, i teraz żałuję, że się pozbyłam kolekcji pod naciskiem córki właśnie! Ale jeszcze trochę uchowałam, razem z kamionką bolesławiecką.
Mam też sporą kolekcję chocieskiej i wałbrzyskiej (śląskiej) porcelany. Ale już dziś wiem, że żadne z dzieci nie chce tych moich zbiorów - synowa ma inny gust, a córka mieszka za daleko i ma za mało miejsca. Chociaż gdyby mi ktoś oferował porcelanę Villeroy and Boch albo kobaltową ceramikę z Delft, TO BODAJ POD SUFITEM BYM UWIESIŁA
Wracając do twojej pracy - trudno jest przyzwyczaić się przede wszystkim do samej specyfiki widoku parceli - w trójce i w czwórce parcela jest widoczna na tle otoczenia, i zupełnie inaczej się ją ogląda. Pustka wokół parceli to jedna z rzeczy, która mi się w dwójce nie podoba.
Tiramisu udało ci się znakomicie. Aż się czuje aromat kawy
Bardzo spodobało mi się przede wszystkim wzornictwo, które konsekwentnie utrzymałaś w ryzach. (Le blog de Guijobo był kopalnią pomysłów, i między innymi oferował palety zestawień wzorniczych). Można jeszcze pooglądać, bo sam dwójkowy blog już chyba nie działa.
O rany, chcąc ci przybliżyć samą Guijobo - odkryłam, że ona nadal istnieje, i tworzy do czwórki!
Ale dwójki u niej nie znalazłam już
Możesz pooglądać "podpowiedzi" wnętrzarskie do trójki, które można z powodzeniem przełożyć na inne odsłony gry - wszak chodzi o inspirację
http://guijobo.blogspot.com/p/photo-du-sondage.html
a tu do czwórki
https://guijobo.blogspot.com/
m a też zbiór linków do stron, z których czerpie swoje cc
https://guijobo.blogspot.com/p/selectio ... ijobo.html
Najbardziej podobają mi się "miękkie" kąty wyścielone poduchami, ławami, fotelikami. Zapraszają do wypoczynku.
Zastosowałaś sporo ażurów w domku, więc gdybym mogła coś podpowiedzieć - to dałabym do altanki zamiast tego kamienia w obmurowaniu altany - jakieś drewno - masz nawet pasujące, którego użyłaś - widoczne na tej fotce
Altanka zyska na lekkości i wdzięku. Ale to tylko drobna uwaga.
Rozciąga mi się buzia w uśmiechu na widok "starych znajomych" ceców - zabawek z Vitasims czy poduch z Mango...
Ciekawa jestem, co się u nich teraz dzieje. Vitasims od dawna nie oferuje nic nowego (updatowany jest jedynie trójkowy prześliczny zestaw Montecito, który uwielbiam do dziś) - ale nie tworzy do czwórki, nie jestem pewna, czy Jasana działała jeszcze pod innym nickiem - MK design. Ale tylko do dwójki i do trójki.
Uderzająco podobny styl prezentowała też - przynajmniej na początku swojej drogi - Severinka. Nie pamiętam czy Severinka tworzyła coś do dwójki - na pewno do trójki.
Uff, rozpisałam się.
Ciekawa jestem bardzo twoich czwórkowych prac, więc pokaż coś wreszcie!