Cześć i czołem! Szczerze powiedziawszy wszystko zalezy od tego co jest dla Ciebie ważne w rozgrywce. Prościej by było też wiedząc jakie dodatki już posiadasz

Ale opierając się na tych, które wymieniasz to tak:
* W
"Zostań gwiazdą" masz nowe otoczenie, które jest bardzo ładne (taki bulwar w stylu Hollywood), dostajesz "interaktywną" karierę aktora (przez "interaktywną" mam na myśli tutaj kolejny zawód, który wykonujesz nie w "mysiej dziurce" tylko sam sterujesz simem podczas pracy - podobnie jak w przypadku kariery detektywa, lekarza czy naukowca), masz możliwość rozwijania poziomów sławy, którą możesz poprowadzić w kierunku sima o dobrej bądź złej reputacji, dodatkowo sim otrzymuje również pewne natręctwa (np. może odczuwać niechęć do nadmiernego spoufalania się ze strony fanów albo "uzależnić się" od telefonu komórkowego) oraz możesz rozdać punkty sławy w pewne atrybuty (np sim gromadzi wokół siebie fanów albo może promować różne produkty i zyskiwac z tego dodatkową kasę). W tym dodatku zyskujesz także kilka nowych stanowisk typu konsola do tworzenia własnych utworów muzycznych czy stół do nagrywania wirali czy tam videoblogów. Także dodatek w sumie wnosi pewne zmiany do samego gameplayu.
* Jeśli chodzi o
"Uniwersytet" to mnie (i z tego co wiem nie tylko mnie) rozczarował. Wprawdzie otoczenie kampusu jest bardzo ładne, w dodatku dochodzą fajne, młodziezowe ciuchy, ale samo studiowanie wydaje mi się dość nudne i nieatrakcyjne: dochodzi kilka karier (zdaje się, że nauczyciel, inżynier i prawnik - ale są to zawody "nieaktywne", w sensie sim udaje się w "mysią norkę" i nie masz nad nim kontroli), sam proces studiowania polega na "znikaniu" na zajęciach, odrabianiu lekcji, pisaniu pracy zaliczeniowej i/lub robieniu prezentacji (tutaj ewentualnie odsyłam do wątku dotyczącego
efektywnego uczenia się na zajęcia). Z fajnych rzeczy, które dochodzą z dodatkiem na pewno nalezy wymienić stanowisko do robienia robotów i mozliwość stworzenia "sługusa", czyli simo-robota. Oprócz tego można poruszać się rowerem, co wpływa minimalnie na prędkość podróżowania po parceli, ale i tak jest to opcja wolniejsza od miotły czy turbo-biegu wampira ;P Można też mieszkać w akademiku, co znacząco wpływa na szansę zostania świadkiem zabawnych sytuacji - ostatecznie masz na parceli wielu simów naraz

Warto też wspomnieć o możliwości dołączenia do kółek "zainteresowań" (np koło dyskutantów, tajemnicze zgromadzenie czy koło fanów robotyki), ale tego nigdy jakoś nie przepracowałam do konca (wiem, ze zdobywa się tam jakieś punkty za wykonywanie zadań, ale co daje awans w owej społeczności nie wiem). Ogólnie niby jest co robić, ale żmudne odrabianie prac i latanie na zajęcia mnie odebrało chęć na eksplorowanie tego dodatku.
* Zaś co się tyczy
"Życia eko" to tutaj znowu masz do dyspozycji nowe otoczenie, kilka nowych "machin" (np. stól do robienia świec, saturator do robienia napojów, maszynę do recyklingu), a gameplay można nakierować na misję ratowania świata - czyli im bardziej jesteś ekologiczny, im bardziej dbasz o środowisko, tym bardziej otoczenie staje się przyjazne i ładne. Pozwolę się tutaj wyręczyć
wątkiem o dodatku eko, bo nie ma sensu tego przepisywać, a dodatkowo są tam screeny, więc możesz sobie zerknąć jak to wygląda.
Podsumowując:Wszystko zależy od tego czy bardziej zalezy Ci na rozwijaniu sima czy np na rozbudowywaniu otoczenia. Mimo, że w dodatku eko pozornie jest chyba najwięcej do roboty, to ja chyba najmniej z niego korzystam

Dodatek gwiazdy w zasadzie "korzysta sam z siebie", bo jak mam jakiegoś malarza czy muzyka, to punkty sławy wbijają się same, więc też nie mogę powiedzieć żebym jakoś szczególnie w tym siedziała - samo się robi

Natomiast uniwerek to jest mój bad romance, bo z jednej strony żaden dodatek mnie tak nie rozczarował i nie zmęczył, a z drugiej strony wciąż się łudzę, ze może on wcale nie jest taki nudny, tylko ja nie umiem z niego wyłuskac potencjału ;P
Eee, nie wiem czy pomogłam, ale mam nadzieję, że nie zaszkodziłam

Co złego to nie ja, kłaniam się nisko i witam na forum chlebem i sul-sulą