Sim kontra Zoi - czyli wampir Vitalij w dwóch wersjach

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Sim kontra Zoi - czyli wampir Vitalij w dwóch wersjach

Post autor: Percival159 » wtorek 25 mar 2025, 14:35

Zupełnie nie wiedziałam, gdzie wrzucić ten mini-wątek, więc wstawiłam go tutaj. Ale jeśli moderatorzy uznają, że powinien być gdzieś indziej, to pięknie poproszę o przeniesienie. :14-face-throwing-a-kiss:

Jednak zacznijmy od początku... @Alibali Ala napisała w temacie o Inzoi:
Ale @Perci - pobierz, skoro to oferta ograniczona czasowo - warto mieć w razie czego. Demo jest podobno przystosowane do słabszych komputerów. Jak ci nie pójdzie to odinstalujesz i tyle.
I... się skusiłam. Pobrałam demo InZOI: Creative Studio. Miałam zajrzeć do "dziadostwa" wieczorem, ale... no właśnie, coś mnie podkusiło zrobić to wcześniej. W związku z czym obowiązki poszły się paść, a ja stworzyłam wampira Vitalija Romano w kreatorze Zojów. Jakie pierwsze wrażenia? Fajne! :01-grinning-face: I to pomimo faktu, że kreator Demo jest ograniczony w stosunku do tego, co pokazuje choćby Kosmo w swoich filmikach. Ale trzeba wziąć pod uwagę, że on jest w posiadaniu wersji, która będzie wydana 28 marca 2025, stąd ta różnica. W Demo nie da się pociągać za włosy, by skracać je bądź wydłużać, jak to pokazywał Kosmo w swoim nagraniu. Mnie się nie udało znaleźć tej opcji. Tak ogólnie wybór włosów męskich jest niewielki. Trochę fryzur krótkich, jedna średnia, dwa kucyki, natomiast z dostępnych długich - wszystkie są kobiece. Jedną można by na upartego nałożyć facetowi, ale moim zdaniem - wyglądałby dziwnie.

Za to suwakami można się całkiem fajnie pobawić. Robiąc pierwszą wersję Vitalija pominęłam całkiem "edycję podstawową" i od razu przeszłam do "edycji szczegółowej", bo uznałam, że ta pierwsza jest pewnie dla tych, co nie mają zamiaru bawić się w detale, tylko chcą szybko stworzyć postać. I kręciłam z powątpiewaniem głową, myśląc, ze jakiś dziwny ten kreator! :D Dopiero po chwili mnie olśniło i drugą wersję postaci zaczęłam tworzyć od "edycji podstawowej", która skupia się na stworzeniu ogólnego zarysu twarzy i cóż... raczej lepiej jej nie pomijać! :a_grin2: Potem przeszłam do szczegółów i wykończyłam mojego wampira. ;) W edytorze Inzoi nie ma atrybutów wampirzych, więc skorzystałam z opcji makijażu, by zrobić cienie wokół oczu i lekko sinawe usta. ;) Z początku próbowałam odtworzyć Vitalija w Inzoi prawie, że 1:1 jak w Simsach, ale nie był to dobry pomysł, gdyż wersja twarzy która w miarę normalnie wygląda w takiej bardziej kreskówkowo-plastelinowej grafice, zupełnie nie sprawdza się tej realistycznej. Inna rzecz, że nie do końca jeszcze opanowałam zabawę z suwakami w Inzoi. :P Poniższa wersja Vitalija w Inzoi nie jest do końca tym, co chciałabym zobaczyć, ale żeby popracować mocniej nad wizerunkiem mojego wampira, musiałabym mieć dużo więcej czasu.

To byłoby na tyle z pierwszych wrażeń; ubraniami się za bardzo nie bawiłam w Demo, bo zabrakło czasu, stworzyłam na szybko jedną wersję ubioru i podoba mi się to, że możemy sami ustalić kolor Zojowych łachów, wybierając z czegoś na kształt koła kolorów. Poniżej Vitalij Romano w Simsach i w Inzoi. ;)

Vitalij Romano w The Sims 4:

SimVitalijRomanoWelcomesYou.jpg

Vitalij Romano w Inzoi:

ZoiVitalijWelcomesYou_.jpg
"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia".
(J. Kaczmarski)

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Post autor: Kamelia » wtorek 25 mar 2025, 15:34

Boski wyszedł w tym nowym wydaniu. Szczęka, podbródek włosy. Uff zaczynam się nad tym demem zastanowiać
wład­czy­ni krainy bez uczuć...

Awatar użytkownika
bobas52
Mistrz Humoru
Mistrz Humoru
Origin ID: bobas52

Post autor: bobas52 » wtorek 25 mar 2025, 19:30

Ma w sobie ten wampirzy magnetyzm, któremu trudno się oprzeć. Nieustająca atrakcyjność wampirów to nie tylko ich wieczna młodość i nieśmiertelność ale przede wszystkim unikalne zdolności i podobno wysoka inteligencja.
Vitalij Romano w wersji Inzoi prezentuje się znakomicie, do bólu realistycznie i diabelnie pociągająco :13-smiling-face-heart-shaped-eyes:

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: SimDels
Kontakt:

Post autor: SimDels » środa 26 mar 2025, 16:45

Wow! Świetny i zdradza możliwości tej gry graficznie ale chyba też na wielką pochwałę zasługuje to , że mimo różnic w grafice gier zrobiłaś te same charakterystyczne cechy, usta i oczy . Inaczej pisząc, to naprawdę ponownie jest ten sam Vitalij tak więc przede wszystkim brawo dla Ciebie jako twócy za oddanie tych wszystkich detali. Wygląda w tej wersji jakoś groźniej poważniej. Tak myśle, że swoją drogą to ta gra naprawde może nieźle zamieszać w świecie simowych graczy. Można sie tym jeszcze bawić za free?
Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » czwartek 27 mar 2025, 14:32

SimDels pisze:
środa 26 mar 2025, 16:45
Wow! Świetny i zdradza możliwości tej gry graficznie ale chyba też na wielką pochwałę zasługuje to , że mimo różnic w grafice gier zrobiłaś te same charakterystyczne cechy, usta i oczy . Inaczej pisząc, to naprawdę ponownie jest ten sam Vitalij tak więc przede wszystkim brawo dla Ciebie jako twócy za oddanie tych wszystkich detali. Wygląda w tej wersji jakoś groźniej poważniej. Tak myśle, że swoją drogą to ta gra naprawde może nieźle zamieszać w świecie simowych graczy. Można sie tym jeszcze bawić za free?
@SimDels Miszka, jak pobierzesz dzisiaj ten kreator, to jeszcze za free. Napisano, że do 28 marca, ale nie wiadomo, czy na myśli mieli 28 marca godz 1 w nocy z czwartku na piątek czy godz 23 z piątku na sobotę. Więc pobierz jeszcze dziś, to NA PEWNO będziesz miał demo za free :)

Matkoboskokożuchosko! Perci! Padłam z wrażenia zobaczywszy coś ty uczyniła!

No, ja sobie już wyobrażam twoje ciacho paradujące dumnie po Inzojowie! Wszystkie laski będą nieprzytomne - i same się będą prosić o nadgryzienie :P
Jedyne, do czego przyczepiłabym się - ale nie do ciebie, tylko do twórców, że przy tym hiperreaslizmie nie zadbali lepiej o kolor oczu. Gdyby nie tęczówki, to nie uwierzyłabym (nie wiedząc o pochodzeniu ludzika), że to w ogóle wytwór gry!

Nie wiem teraz, czy się cieszyć, że ludki są tak realistyczne, czy się bać. Bo aż strach we mnie budzi taka postać i myśl się sama nasuwa - zeskoczy nagle z ekranu kompa. czy nie???

Awatar użytkownika
Kirka
Budowniczy
Budowniczy
Origin ID: KirrkaNa

Post autor: Kirka » czwartek 27 mar 2025, 15:54

Wow! Vitalij z InZOI jest niesamowity!
Już ten simowy wzbudzał zachwyt dopracowaniem szczegółów, lecz w porównaniu z Zoi wydaje się on jak lalka, taki gładziutki niczym Ken. Natomiast Zoi przyciąga magnetyzmem, nieodpartym urokiem.
Świetna kreacja :a_bravo:

Awatar użytkownika
Percival159
Naczelny
Origin ID: Percival159

Post autor: Percival159 » czwartek 27 mar 2025, 18:55

Kochani, dziękuję Wam za miłe przyjęcie mojego pierwszego i póki co jedynego Zoja. :D

@Kamelia Kami, przy tworzeniu szczęki wyjątkowo znęcałam się nad suwakami! :D Podbródek chciałam zrobić bardziej podobny do tego w Simsach, ale nie dałam rady. :)

@bobas52 Bobi, mimo że w InZoi nie ma wampirów, to starałam się oddać wampirzy magnetyzm wszelkimi dostępnymi środkami. Cieszę się, że jest to w miarę widoczne. :D

@SimDels Tak, dążyłam do tego, by mimo różnic w grafice obu symulatorów oddać jak najdokładniej niektóre cechy wyglądu Vitalija. I właśnie na oczy i usta zwróciłam największą uwagę. Fajnie, że to zauważyłeś! :D

@Alibali Alu, w InZoi jak najbardziej są bardziej realistyczne kolory oczu i mogłam taki realistyczny kolor wybrać, ale... po pierwsze - postanowiłam dać Vitalijowi takie same tęczówki jak w Simsach (jako jego znak rozpoznawczy), po drugie - postanowiłam przełamać zojowy hiperrealizm tym właśnie akcentem, po trzecie - to jest przecie wampir, więc musi się czymś różnić od zwykłych Zojów, a sinawe usteczka to trochę za mało... :D

@Kirka Dokładnie, porównując obie wersje, ten simowy Vitalij wydaje się być taki jak lalka, dobre porównanie z Kenem. :D Ale póki nie wypuścili kreatora InZoi - to nie rzucało się tak bardzo w oczy. W Simach trzeba by użyć cece by uzyskać bardziej naturalny wygląd.
"Ukarani czy bezkarni –
Ciemność im na nerwach gra.
Bezimienni, legendarni –
Omawiają przyjście dnia".
(J. Kaczmarski)

Awatar użytkownika
Kamelia
Budowniczy
Budowniczy

Post autor: Kamelia » niedziela 30 mar 2025, 16:59

Własne dlatego uważam że jest lepsza niż w Sims 4
wład­czy­ni krainy bez uczuć...