Paralives - bieżące informacje i ciekawostki dotyczące gry

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Re: Paralives - bieżące informacje i ciekawostki dotyczące gry

Post autor: Alibali » sobota 07 cze 2025, 14:09

Na patreonie można poczytać m innymi o inspiracjach i wyglądzie miasteczka

Obrazek

Inspiracje do zabudowy

Obrazek

Zauważyłm nazwę ludków wymienioną na patreonie

Ludki to nie Parafolki tylko PARASOWIE...
Jak wam się podoba ta nazwa?

Mi kojarzy się natychmiast z pariasami - najuboższą kastą indyjską skupiającą margines społeczeństwa, ludzi wkluczonych ... Bardzo nietrafiona nazwa... :( Bardzo!

https://www.patreon.com/posts/designing-town-121188950

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: Dels

Post autor: SimDels » poniedziałek 09 cze 2025, 21:32

Całkiem nowe ujęcia świata! :) Coraz bardziej mi się to podoba, zobaczcie :79-face-cowboy-hat:
Sporo tu ciekawych informacji min data premiery (Delsu zaciera łapki na tryb budowania ;) )

Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
SimDels
Komiksomaniak
Komiksomaniak
Origin ID: Dels

Post autor: SimDels » poniedziałek 09 cze 2025, 21:48

A tu sam trailer gry we wczesnym dostepie od twóców:

Więcej moich chałupek i inszych rzeczy znajdziesz tu na forum oraz na SDW i BSR. Masz pytania ? Pisz śmiało :)
Dobrej zabawy!

Awatar użytkownika
Alibali
Pisarz
Pisarz
Origin ID: Aschantka

Post autor: Alibali » poniedziałek 09 cze 2025, 23:12

Rany, Miszka - jaki świat jest cudny! Piękna roślinność, śliczne drzewa, krzewy, kwiaty, kwiaty domowe - bardzo realistycznie przedstawione w sklepie i w domu (monstera i skrzydłokwiat cudne!) I ile różnych rupieci kuchennych i domowych - tzw cluttersów. Nawet czajnik na kuchence jest! W łazience zaś pralka (a nie w kolejnym dodatku!) Pewnie i odkurzacz jest gdzieś schowany :) Ale za tym to już tęsknić nie będę - wystarczająco mi ten system kurzu nerwów napsuł!

Świat chyba nie będzie duży, ale nic to. Zauważyłam tory - może jako dekoracja, a może ... Może w kolejnej aktualce dojdzie dworzec i wsiadanie do pociągu. Ale gdzie nim pojechać? Na sąsiednią parcelę? Wczytywania parcel chyba nie będzie skoro to otwarty świat! Zachwyciło mnie tyle rzeczy (oprócz ludków i ich ubrań!), że trudno się skupić! Słodkie maluszki, realistyczna różnica wieku, suwak wzrostu (wreszcie doczekałam się), I te zróżnicowane siadanie na kanapie - jeden Paraludek siedzi na bocznej ściance kanapy, drugi z nogami podwiniętymi, trzeci podparł ręką brodę... Dziadzio na fotelu w skupieniu, dziewczynka na kanapie z nogami na oparciu.... No, cudnie! Nawet chyba już narzekać na te Paraludki przestanę :)

Dobrze aby podali wymagania komputera dla tej gry. Może uskładam choć na nowy procesor do grudnia :P To z myślą o tej ilości obiektów w samej podstawce gry! Bo aż trudno uwierzyć, że tyle kontentu dostaniemy!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne symulatory życia”