Tablica codzienna
- Pablo
- Redaktor
- Origin ID: pawel0674
Re: Tablica codzienna
Alu przewodniki nigdy nie opisują pełnej prawdy o danym kraju,ich zadaniem jest przyciągnąć jak najwięcej turystów. Gdyby w przewodniku opisali jaka jest prawda to raczej nikt by
nie chciał przyjechać do danego kraju. Dlatego w przewodniku znajdziesz odrobinę historii,kultury i kuchni w większości przewodnik ma za zadanie zachwalać dane miejsce a nie je krytykować(ale o tym zapewne wiesz). Tu gdzie ja przebywam raczej nie widać tej nędzy i ubóstwa o jakim piszesz,ale wystarczy od Pantaleimonas pojechać 10 km. dalej gdzie jest tak
zwane Stare Pantaleimonas (kamienne miasteczko na zboczu Olimpu) i już wprawne oko dostrzeże jak Grecja wygląda naprawdę.
Miasteczko Pantaleimonas: Pasmo Olimpu: Wbrew temu o czym nas uczono i pokazywano w różnych mediach czy książkach w Grecji najwyższym szczytem jest Mitikas i jest to jedno z trzech szczytów pasma Olimpu,ma 2890m
nad poziomem morza.Nie ma góry Olimp jak nam się to wmawia,olimp to pasmo gór.
nie chciał przyjechać do danego kraju. Dlatego w przewodniku znajdziesz odrobinę historii,kultury i kuchni w większości przewodnik ma za zadanie zachwalać dane miejsce a nie je krytykować(ale o tym zapewne wiesz). Tu gdzie ja przebywam raczej nie widać tej nędzy i ubóstwa o jakim piszesz,ale wystarczy od Pantaleimonas pojechać 10 km. dalej gdzie jest tak
zwane Stare Pantaleimonas (kamienne miasteczko na zboczu Olimpu) i już wprawne oko dostrzeże jak Grecja wygląda naprawdę.
Miasteczko Pantaleimonas: Pasmo Olimpu: Wbrew temu o czym nas uczono i pokazywano w różnych mediach czy książkach w Grecji najwyższym szczytem jest Mitikas i jest to jedno z trzech szczytów pasma Olimpu,ma 2890m
nad poziomem morza.Nie ma góry Olimp jak nam się to wmawia,olimp to pasmo gór.
- kreatora
- Satyryk
- Origin ID: kreatora
Dzieki Pablo za sliczne fotki i refleksje na temat Grecji. Fakt turysta nie wiele zobaczy. Trzeba pomieszkać zeby poznac dany kraj naprawde. I tak jak u Ciebie w Grecji jest tez duzo biedy na prowincji ale opinia jest ze to raczej szczesliwy kraj tak o Chinach opinia jest ze to bieda z nedzą ale jak sie pomieszka na prowicji to sie okaze ze wprawdzie jest i tu nedza ale pod blokiem robotniczym autka parkuja . Niektore calkiem niezlej marki XD a przed domem osiedlowym fontanna i wokól parczek z laweczkami.
Ale ja z kolei o czymś innym. Jak wiecie pomagam na USA EA Help i dzisiaj normalnie padlam jak to co ponizej przeczytalam.
Jest ankieta do wypelnienia przez pytajacego \
Pierwsze pytanie "produkt" - to jakiej gry pytanie dotyczy.
Drugie Platform - czy gosc uzywa Windowsa, Maca czy konsoli
a zreszta przeczytajcie
Product: What do you mean
Platform: Computer
Which language are you playing the game in? American
How often does the bug occur? Every time I load it
What is your current game version number? Don't know

Ale ja z kolei o czymś innym. Jak wiecie pomagam na USA EA Help i dzisiaj normalnie padlam jak to co ponizej przeczytalam.
Jest ankieta do wypelnienia przez pytajacego \
Pierwsze pytanie "produkt" - to jakiej gry pytanie dotyczy.
Drugie Platform - czy gosc uzywa Windowsa, Maca czy konsoli
a zreszta przeczytajcie
Product: What do you mean
Platform: Computer
Which language are you playing the game in? American
How often does the bug occur? Every time I load it
What is your current game version number? Don't know

ORIGIN ID Kreatora Hero of Answers on EA AHQ
- SimDels
- Komiksomaniak
- Origin ID: SimDels
- Kontakt:
Ciekawe ciekawostki i relacyja z tej Grecyji
Elu aż sprawdziłem sobie czy funcjonuje coś takiego jak język amerykański oficjalnie (nie będący żadnym rodzimym językiem rdzennym Ameryki) więc nadrobiłem przy okazji zaległości w temacie bo nie wiedziałem, że oficjalnie jest taka uznana odmiana
Widać, że poszło w full automatisz co do procesu pomocowego.Aż strach pomyśleć co by było bez osób chętnych "pracować" za darmochę :O

- kreatora
- Satyryk
@SimDels
To nie jest full automatic XD jak ty to nazywasz. To jest proba ogarniecia bajzlu w pytaniach. Jest mnostwo bledow podobnych na MAC, czy na consoli ale sposob naprawy jest zupelnie inny w zaleznosci na jakim sprzecie czy systemie pytajacy gra. Na consoli nie ma opcji napraw gre i naprawia sie ja zupelnie inaczej, w Macu opcja jest ale nie w Origin ale w Macu samym.
Bledy w TS3 i w TS4 sa czasem identyczne i nikt nie jest duchem swietym zeby wiedziec jaka wersje gry gracz ma.
Ta sama karta graficzna bedzie na Windowsie dzialac poprawnie a w Macu da błedy jak sie nie ustawi odpowiednio opcji grafiki w grze. Jak ktos nie umie podac wersji gry, to albo idiota, jak ten w tym przykładzie - ale to sie juz dopyta potem albo od razu wiadomo ze pirat.
Mnostwo czasu sie traci na wyciagniecie z pytajacego tych podstawowych informacji. I to nie EA wymyslila te pytania, EA takie rzeczy olewa XD To helperzy wymyslili zeby sobie ulatwic zycie.
Dam Ci przyklad - palant nie raczyl zawiadomic ze jego komp to stacjony a nie laptop. 6 helperow sie glowilo na dwoch forach roznojezycznych Help,bo na obu pozaladal identyczny temat zanim sie nie okazalo ze glupek źle podłaczyl kable do monitora jak ten komputer uruchamial. Gra sie nie wlaczala brzmial komunikat z powodu bledu grafiki i czesc. I zadne sposoby nie dzialaly. No wiec to EA MUSIALA byc winna według niego . Gra spieprzona przez EA, a on aniołek XD Wyciagniecie z niego tej informacji to naprawde była sztuka. Ale w koncu jednego amerykanskiego helpera oświeciło i dopytal.
Im wiecej informacji tym łatwiej pomagac.
To nie jest full automatic XD jak ty to nazywasz. To jest proba ogarniecia bajzlu w pytaniach. Jest mnostwo bledow podobnych na MAC, czy na consoli ale sposob naprawy jest zupelnie inny w zaleznosci na jakim sprzecie czy systemie pytajacy gra. Na consoli nie ma opcji napraw gre i naprawia sie ja zupelnie inaczej, w Macu opcja jest ale nie w Origin ale w Macu samym.
Bledy w TS3 i w TS4 sa czasem identyczne i nikt nie jest duchem swietym zeby wiedziec jaka wersje gry gracz ma.
Ta sama karta graficzna bedzie na Windowsie dzialac poprawnie a w Macu da błedy jak sie nie ustawi odpowiednio opcji grafiki w grze. Jak ktos nie umie podac wersji gry, to albo idiota, jak ten w tym przykładzie - ale to sie juz dopyta potem albo od razu wiadomo ze pirat.
Mnostwo czasu sie traci na wyciagniecie z pytajacego tych podstawowych informacji. I to nie EA wymyslila te pytania, EA takie rzeczy olewa XD To helperzy wymyslili zeby sobie ulatwic zycie.
Dam Ci przyklad - palant nie raczyl zawiadomic ze jego komp to stacjony a nie laptop. 6 helperow sie glowilo na dwoch forach roznojezycznych Help,bo na obu pozaladal identyczny temat zanim sie nie okazalo ze glupek źle podłaczyl kable do monitora jak ten komputer uruchamial. Gra sie nie wlaczala brzmial komunikat z powodu bledu grafiki i czesc. I zadne sposoby nie dzialaly. No wiec to EA MUSIALA byc winna według niego . Gra spieprzona przez EA, a on aniołek XD Wyciagniecie z niego tej informacji to naprawde była sztuka. Ale w koncu jednego amerykanskiego helpera oświeciło i dopytal.
Im wiecej informacji tym łatwiej pomagac.
- Alibali
- Pisarz
- Origin ID: Aschantka
Mnie Elu najbardziej szlag trafiał, gdy pisałam godzinę albo dłużej jakiś elaborat pomocowy, umieszczałam go w poradnikach - a przychodziło kolejne dziecię i rozdziawiało buźkę na gotowe "papu" - nie chcąc najpierw rozejrzeć się po forum, zajrzeć do działu pomocowego, popatrzeć, czy ktoś nie miał podobnego problemu.
Po wielekroć prosiłam - podawać w tytule posta czego dotyczy problem, a i tak dziecię jedno w jedno - pisało - help!! RAtunkuuu!!!! Pomocy!!!! Często więc sama edytowałam post zmieniając tytuł, by inni mogli z odpowiedzi i podpowiedzi skorzystać.
Odbierałam to jako kompletny brak szacunku do cudzej pracy, poświęconego czasu i dobrej woli... W końcu nie wytrzymywałam, i czasami dość ostro "ustawiałam:" delikwenta do pionu. Nie wszyscy jednak to rozumieli...
Po wielekroć prosiłam - podawać w tytule posta czego dotyczy problem, a i tak dziecię jedno w jedno - pisało - help!! RAtunkuuu!!!! Pomocy!!!! Często więc sama edytowałam post zmieniając tytuł, by inni mogli z odpowiedzi i podpowiedzi skorzystać.
Odbierałam to jako kompletny brak szacunku do cudzej pracy, poświęconego czasu i dobrej woli... W końcu nie wytrzymywałam, i czasami dość ostro "ustawiałam:" delikwenta do pionu. Nie wszyscy jednak to rozumieli...
- kreatora
- Satyryk
No dlatego u nas taki regulamin - teoretycznie : nie podasz infa nie masz pomocy. Oczywiscie to nie działa tak i mamy setki postow zaczynajacych sie od HELP! No albo takie kwiatki jak ten przykład wyzej. Na polskiej stronie bardziej sa oficjalni a mniej empatyczni ale na amerykanskiej wymaga sie od nas empatii i dania do odczucia dziecieciu ze ktos sie przejał jego problemem. No ale u nas na amerykanskim rzadzi Crincrit - fantastyczna osoba - love her i szanuję, a na polskim Danuta dla ktorej empatia jak wszyscy dobrze wiemy, to tylko martwe słowo ze słownika. No niestety empatia to jak kolor oczu - albo sie z tym urodzisz albo nie i nauczyć sie tego nie sposób.
- Alibali
- Pisarz
Nasza nad Bałtykiem ładniejsza, Pablo
A na pewno nie ma na niej takich kamyków. Ale to i tak nie najgorsza. W Sarti w większości były kamienie wielkości pięści. Co prawda bardzo ładne niektóre, bo osobiście przytaszczyłam pół wiaderka takich kamieni do domu (wiozłam je przez pół Europy! Gdyby ktoś zajrzał mi do bagażu to przewróciłby się ze śmiechu!) Wiozłam jednak (z wielkim strachem) także naturalne gąbki, mnóstwo muszli a nawet koralowca. Gdyby mnie z tym złapano, to nieźle bym beknęła.

- kreatora
- Satyryk
Pieknie to wygląda Pablo ♥
Moze i u nas piaseczek ładniejszy ale za to woda zimna jak cholera niezaleznie od pory roku. Tam jeszcze tez woda zimna ale za miesiąc juz będzie cudownie ciepła. A u nas? Tak plaza ładna, ale to Riviera dla Eskimosów.
Moze i u nas piaseczek ładniejszy ale za to woda zimna jak cholera niezaleznie od pory roku. Tam jeszcze tez woda zimna ale za miesiąc juz będzie cudownie ciepła. A u nas? Tak plaza ładna, ale to Riviera dla Eskimosów.
- Pablo
- Redaktor
Cześć dziewczyny 
Alu akurat w tej części gdzie ja jestem to plaża wygląda właśnie tak,jednak wystarczy przejść się kilka kroków w lewo aby plaża wyglądała jak ta o której piszesz w Sarti. Natomiast idąc w prawo trafisz na plażę czyściutką i nawet bez jednego mini kamyka(taka różnorodność).
Elu mimo że to koniec maja i początek czerwca to morze Egejskie już jest dość ciepłe (+14 stopni) nie to co nasz Bałtyk,ale bardziej słone od naszego.

Alu akurat w tej części gdzie ja jestem to plaża wygląda właśnie tak,jednak wystarczy przejść się kilka kroków w lewo aby plaża wyglądała jak ta o której piszesz w Sarti. Natomiast idąc w prawo trafisz na plażę czyściutką i nawet bez jednego mini kamyka(taka różnorodność).
Elu mimo że to koniec maja i początek czerwca to morze Egejskie już jest dość ciepłe (+14 stopni) nie to co nasz Bałtyk,ale bardziej słone od naszego.
- kreatora
- Satyryk
@Aericia
cos dla Ciebie no i dla mnie i chyba ogromnej ilosci graczy także
https://simscommunity.info/2019/05/23/c ... he-sims-4/
wiecej tutaj
cos dla Ciebie no i dla mnie i chyba ogromnej ilosci graczy także
https://simscommunity.info/2019/05/23/c ... he-sims-4/
wiecej tutaj
- Aericia
- Administrator
- Origin ID: ukyojin
Tak się podjarałam, że nic z tego nie kumam...
ALE!!!!
NARESZCIE????
Edit.
No, widzę że plany są ambitne. Simowie na przykład będą mogli wzorować swoje preferencje na rodzicach ("kochanie, wyglądasz prawie tak pięknie jak moja mama"! Straszne trochę!
). Ciekawe jak to wyjdzie w praniu bo wygląda na rozbudowany system i trzeb ago będzie w pełni kontrolować (tzn. ja muszę bo się uduszę). Rany Sima, co to się podzieje... :O
ALE!!!!
NARESZCIE????

Edit.
No, widzę że plany są ambitne. Simowie na przykład będą mogli wzorować swoje preferencje na rodzicach ("kochanie, wyglądasz prawie tak pięknie jak moja mama"! Straszne trochę!

- SimDels
- Komiksomaniak
- Kontakt:
No niesamowicie choc skromniejsza wersja tego była bodajże w ts2 .Niesamowite jak zdolni moderzy potrafia zmodyfikowac trybiki gry a skoro oni moga to kto wie co soe jeszcze zadzieje bardziej oficjalnie choc fajnie, że nie trzeba na to czekać... 

- bobas52
- Mistrz Humoru
- Origin ID: bobas52
Dzień dobry wszystkim forumowiczom
. Mam pytanie, jak zapatrywalibyście się na pomysł otworzenia kącika z pomysłami na tworzenie nowych mebli i nie tylko. Obejrzałam dzisiaj parcelę Wikkiego " Ultra" i powiem, że odkryłam tam kopalnię pomysłów. Ma nowatorskie podejście, nie boi się ryzykować i łączyć ze sobą z pozoru niepasujące do siebie elementy.
Zainspirował mnie do tego stopnia, że wychodzę z niniejszą propozycją. Każdy z nas dołoży swoją cegiełkę do aranżacji wnętrz, bo pomysłów i różnego rodzaju rozwiązań nikomu tu nie brakuje. Więc dlaczego by nie spróbować dzielić się swoją kreatywnością... ostatecznie to Forum skupia elitę budowlańców
Pozdrawiam i życzę pogodnego weekendu
... tym razem z innego biura niż wszystkie dotychczasowe (taka sobie fantazja w przedmiotowym temacie)

Zainspirował mnie do tego stopnia, że wychodzę z niniejszą propozycją. Każdy z nas dołoży swoją cegiełkę do aranżacji wnętrz, bo pomysłów i różnego rodzaju rozwiązań nikomu tu nie brakuje. Więc dlaczego by nie spróbować dzielić się swoją kreatywnością... ostatecznie to Forum skupia elitę budowlańców

Pozdrawiam i życzę pogodnego weekendu

- SimDels
- Komiksomaniak
- Kontakt:
Jako, że meblowac za mocno nie umiem łamane przez niechcemisię to chętnie podpatruje pmysły innych zdolniach jak np Ty czy Wikki oraz innych genialnychnaszych budowniczych bo sam rzadko mam cierpliwośc by coś pokombinowac i dobry pomysł na to. Wspaniałe wnetrze na tym obrazku tym bardziej podpowiada mi by na Twoje pytanie Bobi odpowiedzieć krótko "taaak!" Ja poprosze taki temat 

@bobas52 ślicznie dziękuję za uznanie. Taka opinia ze strony świetnego konstruktora to dla mnie zaszczyt. Osobiście jestem za pomysłem utworzenia kącika dot. pomysłow aranżacyjnych. Chętnie podpatrzę na jakie nowatorskie pomysły wpadają nasi fantastyczni twórcy z Simtopii 
Naprawdę zauroczyła mnie sypialnia z ciekawie ustawionymi szafkami, które stworzyły oryginalny zestaw, a i ten pokój - biuro powyżej też intryguje

Naprawdę zauroczyła mnie sypialnia z ciekawie ustawionymi szafkami, które stworzyły oryginalny zestaw, a i ten pokój - biuro powyżej też intryguje

- Alibali
- Pisarz
Już kiedyś nad tym dumałam, więc jestem jak najbardziej na tak. Zastanawiamy się często nad dylematem - powtórzyć w swojej pracy rozwiązanie, na które wpadła Gabi, Miszka, Bobi czy Kropesia, czy kto inny... Obrażą się, czy nie... Urządzenie całego mieszkania to insza inszość - myślę, że to taki znak firmowy. Ale pojedyncze elementy jak np "kaloryfery" Gabi, które są zrobione z zupełnie czegoś innego, czy "wiatrak" w wykonaniu bodaj Michała... Albo Kruliha - już nie pamiętam. Łatwiej nam będzie i lżej na duchu i sumieniu, bo każde z nas boi się jak ognia być posądzonym o kradzież. Więc jeśli tu będzie taki kącik, w którym sam autor pokazuje i podpowiada jak z niczego zrobić 'coś" - to jest super pomysł. Nie każdy jest bowiem tak kreatywny, by zrobić jacht, jaki tu niedawno pokazywano 
Może też zadawajmy pytania w tym kąciku - jak np "zrobić" garaż, podjazd do garażu, mostek nad wodą, Odpowiedzi ułożą nam coś w rodzaju poradnika.

Może też zadawajmy pytania w tym kąciku - jak np "zrobić" garaż, podjazd do garażu, mostek nad wodą, Odpowiedzi ułożą nam coś w rodzaju poradnika.
- SimDels
- Komiksomaniak
- Kontakt:
Pytanie techniczne - 2 tematy oddzielne lepiej czy jeden wspólnby zarówno dla "patentów" budowlanych i meblowych? Ja myslałem kiedyś o tych budowlanych ,troche głupio byłoby wszystko zamieniac w odzielne samouczki w stylu jak zrobic łuki gotyckie itd ale w odpowiednim temacie to tez by było fajne tylko może oddzielknie? Czy nie?
- Pablo
- Redaktor
Witam wszystkich simomaniaków w niedzielę i gorąco pozdrawiam z Grecji,gdzie temperatura w cieniu aktualnie wynosi 34 stopnia(na plusie)
A tak wygląda mój codzienny dzień pracy w Grecji: Pracuję na kuchni i codziennie muszę przygotować posiłek dla minimum 200 ludzi.
Ala napisała: Pablo - musisz mi koniecznie parę muszelek przywieźć z tego Pantelejmonas! (wiem, że niegramatycznie, ale bardzo mnie śmieszy imię Pantelejmon - a kojarzy mi się z książką "Pantelejmon i wizytantki", o treści hmmm, bardzo dla dorosłych
Alu nazwa miejscowości została zaczerpnięta od imienia jakiegoś świętego którego Grecy bardzo czczą.
Muszelek to ja już mam sporo w domu Alu,przywiozłem w zeszłym roku też z Grecji

A tak wygląda mój codzienny dzień pracy w Grecji: Pracuję na kuchni i codziennie muszę przygotować posiłek dla minimum 200 ludzi.
Ala napisała: Pablo - musisz mi koniecznie parę muszelek przywieźć z tego Pantelejmonas! (wiem, że niegramatycznie, ale bardzo mnie śmieszy imię Pantelejmon - a kojarzy mi się z książką "Pantelejmon i wizytantki", o treści hmmm, bardzo dla dorosłych

Muszelek to ja już mam sporo w domu Alu,przywiozłem w zeszłym roku też z Grecji

- kreatora
- Satyryk
Hejka @Pablo podejrzewam, ze teraz wiekszość przepisów na potrawy greckie juz znasz na pamięć po takiej pracy
A co do temperatur - gdybys teraz wrócił do Polski to nie odczułbyś roznicy. 34 stopnie w cieniu to od 10 dni normalka tutaj.
Nawet nad Baltykiem mamy tropiki - 31 stopni w cieniu tu jest na dziś zupelnie jak w Bangkoku w Tajlandii. I w ten sposób nielojalna wobec rządu pogoda robi mu super swinstwo pokazując, ze jednak klimat sie zmienia i ociepla mimo ze swego czasu pewien wazny gosc na etacie ministra środowiska zapewniał spoleczenstwo ze zmiana klimatu to glupi wymysł naukowców.
Inna rzecz ze ten sam gosc zapewnial ze cos takiego jak smog w Polsce nie istnieje..
Ale to jest akurat dowod na to ze jednak równoległa rzeczywistość istnieje! Tak jak głoszą niektóre teorie. On po prostu został do niej przeniesiony!

A co do temperatur - gdybys teraz wrócił do Polski to nie odczułbyś roznicy. 34 stopnie w cieniu to od 10 dni normalka tutaj.
Nawet nad Baltykiem mamy tropiki - 31 stopni w cieniu tu jest na dziś zupelnie jak w Bangkoku w Tajlandii. I w ten sposób nielojalna wobec rządu pogoda robi mu super swinstwo pokazując, ze jednak klimat sie zmienia i ociepla mimo ze swego czasu pewien wazny gosc na etacie ministra środowiska zapewniał spoleczenstwo ze zmiana klimatu to glupi wymysł naukowców.
Inna rzecz ze ten sam gosc zapewnial ze cos takiego jak smog w Polsce nie istnieje..
Ale to jest akurat dowod na to ze jednak równoległa rzeczywistość istnieje! Tak jak głoszą niektóre teorie. On po prostu został do niej przeniesiony!