Wszyscy już dokładnie opisali budynek, więc ja skupię się na detalach. Lubię wyławiać wzrokiem takie drobiazgi, które niby oczywista rzecz - powinny tak wyglądać, jak je umieścił twórca, ale po bliższym przyjrzeniu się dopiero widać, że twórca musiał troszkę pomyśleć.
Nie da się przegapić tej pomysłowej gabloty ze skrzydlicą... Zachwycił mnie ten pomysł, i choć w Simach kurz nie stanowi problemu - jednak od razu pomyślałam o mojej rozdymce (najeżce) przywiezionej znad morza, na której tona kurzu się wraz z nią kołysze w łazience, skutecznie chroniona przez najeżone kolce. A wystarczyłaby taka gablota

Zauważyłam "drewno kominkowe" zamarkowane obrazami - ten pomysł wykorzystywany był wielokrotnie, ale ty użyłaś dodatkowo czegoś pod spodem "kominka", co imituje drewno ułożone w ten sposób. Nie przyjrzałam się temu kominkowi w grze, więc nie wiem, czy to drewno tam jest od początku, czy to twój autorski trik.
No i wisteria w twoim wykonaniu chwyciła mnie za serce. Czy ktoś zauważył, że te małe drzewka wiśniowe (?) przykryte z wierzchu kratownicą wyglądają jak wisteria rozpięta na pergoli.
Stara, dobrze rozrośnięta wisteria (glicynia) ma niesamowicie grube, skręcone pnie, a olbrzymie kwiatostany muszą mieć solidną podporę by stworzyć taki kwiecisty "baldachim". Nie wpadłabym na pomysł, by w ten sposób wykorzystać te drzewka!
Wielkie brawa Bożenko za pomysłowość. Mogłabyś dać ten pomysł do naszego działu "wynalazków" Wraz z bramką wejściową. Niedawno wierciłam mężowi dziurę w brzuchu, by mi zrobił taką metalową konstrukcję nad furtką na świeżo zakupioną różę pnącą