@Pablo
Hasło możesz sobie zmienić w swoim panelu użytkownika na takie, jakie Ci się podoba.

musisz tylko potwierdzić je na mailu.
"...zawiesza się laptop.Ponoć ostatnia aktualizacja gry + pakiet za mocno obciąża procesor. Nawet zostało to zgłoszone do Microsoftu i mają wydać w najbliższym czasie aktualizację systemu Windows 10 jaki mam na laptopie."
Jeżeli zawiesza Ci się gra to proponuję sprawdzić przede wszystkim komputer. Być może coś złego dzieje się z kartą graficzną i po jakimś czasie nie wyrabia. Wiem że masz nowy sprzęt ale to nie znaczy, że coś nie mogło się uszkodzić. W dodatku jeśli kupiłeś tańszy sprzęt mogli zaoszczędzić wlasnie na karcie (tak skubani robią, zwykle ludzie patrzą na RAM i dysk a procesor i karta graficzna to już czarna magia i klienci zakładają, że też są dobre). Może komp się przegrzewa? Jest kilka opcji...
Ja mam już dość słaby sprzęt i gra mi się laguje ale znalazłam na to sposób.
1. Przede wszystkim podczas gry wyłącz Internet. Czasem w tle aktualizują się procesy bez Twojej wiedzy, komputer pobiera sobie różności z netu i to mocno obciąża grę. Możesz spokojnie grać w trybie offline. Mało tego - możesz włączyć grę bez dostępu do internetu. Po prostu Origin poprosi Cię o hasło a potem gra normalnie się odpali.
2. Wciśnij Alt+Ctrl+ Delete na klawiaturze, otwórz Managera zadań z menu, które się pojawi i w okienku zobacz, jakie procesy działają w tle. Uważaj tylko, żeby nie wyłączyć czegoś ważnego! Jednak takie programy jak Skype, Origin (tak, bez tego też można grać!) możesz spokojnie wyłączyć (origin wyłącz gdy gra już działa, inaczej to bez sensu). O innych platformach typu Steam czy Battle.net nie muszę chyba mówić.
3. Wyłącz antywirusa.
To powinno odciążyć system w sposób znaczny. Grając w offline nic nie będzie Ci się instalować, mielić itd.
I nie wiem co w spólnego ma gra z łatką Microsoft. O ile wiem, problemy z najnowszą aktualizacją systemu operacyjnego (gdyby Windows był tak spieprzony, że wyłączał ludziom gry komputerowe, zaraz byłby wrzask na cały świat, bo to system operacyjny i on nie powinien być tak ciężki, żeby wpływać na pracę tak wielkich programów jak The Sims!) dotyczą głownie menu start i opcji wyszukaj w systemie oraz touch padów i klawiatur! Nie wiem jak to się ma do obciążania czegokolwiek.
Może napisz coś więcej o tym co się dzieje, jak to wygląda i może wyślij mi (jeśli nie chcesz oficjalnie to na priwie) screeny z Twojego managera zadań - co tam za procesy masz w tle.
Najlepiej jednak nie ignorować tych znaków i pokazać komuś ogarniętemu sprzęt, bo jak Ci to dupnie jak mi jakiś rok temu, to nic tylko egzorcysta pomoże (i grubsze hajsy na ratowanie bałaganu).