Ostatecznie jestem dobrej myśli;
Jeśli autor parafolków pokaże ludziki to zapewne będzie to pierwsza w historii presja na twórców The Sims by się faktycznie postarać więc może być ciekawie. Ludziki w Czwórce jak da mnie są super.. ale reszta to jakby niedokończona gra (brak edytowalności świata gry pomiając przestrzeń ustawionych na stałe wybranych parceli). Dzisiejszy klient raczej oczekuje tej edytowalności, powolutku ale wyraźnie rośnie (wreszcie!) nisza z grami dla budowniczych i projektantów przestrzeni .Mamy pierwsze jaskółki nawet samodzielnego projektowania budynków w citybuilderach vide "The Architect: Paris" czy w niektórych strategiach a wiemy już że dużą edytowalność więc i spora frajdę z zabawy w budowania świata zapowiadają autorzy pierwszej gry konkurencyjnej więc wydaje się że sims5... po prostu musi być dobre, lepsze pod tym względem od Czwórki.
jeśli rzeczywiście pojawi się konkurencja to prawdopodobnie i w sims5 uświadczymy ponownie czegoś w rodzaju edytora świata jaki znamy z Trójki lub możliwości przynajmniej przesuwania parceli czy dodawania nowych tak mi sie przynajmniej wydaje bo w ekonomii konkurencja bywa korzystna napędzając wymagania klienta

Apropos filmu to możliwe że tryb multi będzie jedynie opcjonalny podobnie jak mikropłatności, innymi słowy powracając do klu... serie uratuje presja konkurencji jeśli tylko Parafolki będą faktycznie dobrym "wypałem" czego chyba każdy z nas powinien sobie życzyć, coby zyskać potencjalnie 2 ciekawe gry (w miarę dokończone przy premierze).
Z wyższymi wymaganiami pewnie będzie trzeba się pogodzić ,autor filmu ma fajny pomysł by światki były otwarte ale nieduże (znaczy tzw dzielnice) to mogłoby dać dobry efekt przy stosunkowo akceptowalnych dla każdego wymaganiach.