@aanielka Anielka - jak pamiętasz - w trójce pliki cece oraz te ze sklepu store instalują się w trzy miejsca (do downloads po pobraniu) a potem instalowane są (dokładnie te same) do folderu dc backup i dc cache.
Błąd występuje wtedy, gdy usunie się zawartość folderu dc backup, a chce się wyeksportować parcelę czy Sima z tymi właśnie cecami. Bo one są widoczne w grze jedynie dzięki temu, że gra je sobie instaluje właśnie jeszcze do dc cache. Jednak tam te pliki są skompresowane w wielkie pliki zbiorcze po ok 200mb każdy. Gra im nadaje kolejne numery - dbc0 dbc1 dbc2 oraz analogicznie ebc0, ebc1, ebc2 czy ebc3 - nie pamiętam już czy ebc dotyczy plików ze store a dbc cece czy odwrotnie. W każdym razie żeby móc wyeksportować parcelę czy Sima nie można usuwać zawartośc folderu dc backup - bo tam są nieskompresowane pliki rozpakowane do gry
z postaci simspack (simspack jest jedynie spakowanym archiwum!) Gdybyśmy rozpakowali (lub podejrzeli) zawartość takiego simspacka, to zobaczymy tam pliki z zapisem dziwnych literek i cyferek! To jest postać natywna plików, które obsługuje gra. Gra musi mieć dostęp do tych pojedynczych plików z cyferkami i literkami w nazwie - podczas eksportowania nie widzi ich, jeśli są skompresowane w folderze dc cache, a nie ma ich w folderze dc backup!
Piszę to wszystko ze świadomością, że jako stary trójkowy wyjadacz na pewno o tym wszystkim wiesz, ale może akurat nie - bo ponoć najciemniej jest pod latarnią
Aa - i jeszcze jedno - nie wyeksporujemy ani Sima ani parceli z zawartością znajdującą się w folderze Mods/Packages, bo tamtych plików gra nie widzi kompletnie, trzeba je dodawać do postu w którym wysyłamy parcelę - osobno - najlepiej spakowane jakimś archiwizerem.
Nigdy niczego nie robiłam w CAW więc nie podpowiem niczego sensownego, ale wydaje mi się, że nie można ruszać niczego z folderu Dc backup, jeśli się chce coś w CAW-ie tworzyć, natomiast usunięcie plików z dc backup jeśli nie zamierza się niczego eksportować jest najczęstszą praktyką stosowaną przy odciążaniu gry, by się tak nie cięła. Łatwo bowiem policzyć, że jeśli się nie usunie plików z dc backup i z folderu downloads - to jeśli zainstalowaliśmy ceców na sto mb, to w efekcie końcowym mamy ich trzysta megabajtów w grze, bo te same są w trzech miejscach!
Pliki z folderu downloads usuwamy bezwzględnie - bo po zainstalowaniu w grze (czyli rozpakowaniu ich do wspomnianej postaci natywnej) NICZEMU już nie służą, obciązając grę. Wyłączamy w grze wspomnienia, a sam zapis co jakiś czas odnawiamy (zapisujemy go pod inną nazwą - przez polecenie zapisz jako np Sunset Valley 1 a potem - Sunset Valley2 etc. Za każdym razem musimy powtórzyć zapis (już bez dodawania numerka i poleceniem zapisz (a nie zapisz jako) - a to po to, by gra utworzyła sobie backup tego zapisu. Po wyjściu z gry wchodzimy do saves usuwamy wcześniejsze zapisy. Oczywiście niezbędny jest też NRAAS overwatch, który uniemożliwia(lub przynajmniej ogranicza) gromadzenie w grze różnych śmieci, wyłącza grające telewizory u niegranych mieszkańców w otoczeniu, usuwa błąd gry w postaci gromadzących się w plecaków sima starych samochodów - tymi, które przyjeżdząją po sima gdy zaczyna dopiero pracę. I tym podobne kwiatki.
@Percival159 - ja nie rozumiem, dlaczego ty nie chcesz odpalić trójki. Ja nadal gram, nadal buduję, i jest to moja ukochana odsłona gry!
Delsiku - twój świat zapowiada się bardzo ciekawie. Ma interesujące ukształtowanie terenu - w zasadzie nie ma takiego w dotychczasowych światach z gry i ze store - prócz Hidden Springs. Ale z nim akurat są ciągle problemy, tak jak i z Appaloosa Plains. Kurort będzie na pewno ciekawą alternatywą dla posiadaczy opatrzonej podstawki i płaskiego Riverview. Pamiętaj jednak, że im więcej ozdób terenu - w tym drzew - tym większe prawdopodobieństwo cięcia się gry. A jeśli dodać dużo parcel i do tego tych dużych - padaczka gry nieunikniona. To miej na uwadze budując swój świat. Ale nawet nie wiesz jak się cieszę, że ci CAW wreszcie działa!